top of page

"Κινηματογραφική Εκπαίδευση"
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Π.Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

π.


 

Image by Noom Peerapong

Το Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» ιδρύθηκε το 2017 στη Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ο κύριος σκοπός του Δικτύου είναι η επιμόρφωση εκπαιδευτικών σε θέματα κινηματογραφικής εκπαίδευσης καθώς και η διερεύνηση των δυνατοτήτων πρακτικής εφαρμογής της στο σχολικό περιβάλλον. Το σχολικό έτος 2022-23 μετατράπηκε σε Περιφερειακό και επεκτάθηκε στις Διευθύνσεις Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας.

Περισσότερα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

του 3ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Seminario_editing.jpeg

4η επιμορφωτική συνάντηση Δικτύου σχολικό έτος 2023-24

Το Περιφερειακό Δίκτυο Κινηματογραφική Εκπαίδευση της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους συνεργαζόμενους φορείς του δικτύου Διευθύνσεις Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας, ΕΚΟΜΕ, Film Office Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ., Τμήμα Κινηματογράφου Α.Π.Θ.  και με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε τη Δευτέρα 1 Απριλίου και ώρες 19:00-21:00  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΝΤΑΖ. 

Η συνάντηση ήταν ανοικτή σε όλα τα μέλη του δικτύου, παλιά και νέα και πραγματοποιηθηκε προκειμένου να υποστηριχτούν κυρίως όσα μέλη ασχολούνται για πρώτη φορά με το μοντάζ με τους/τις μαθητές/τριές τους.

Εισηγητής και οργανωτής του εργαστηρίου ήταν ο συνάδελφος και μέλος του δικτύου μας Γεώργιος Καγκέλης.

Τελευταία Νέα
ΑΦΙΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΝ_ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ.jpg
Minimalistic art festival show poster (1) - Made with PosterMyWall.jpg

3η επιμορφωτική συνάντηση Δικτύου σχολικό έτος 2023-24

Το Περιφερειακό Δίκτυο Κινηματογραφική Εκπαίδευση της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους συνεργαζόμενους φορείς του δικτύου Διευθύνσεις Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας, ΕΚΟΜΕ, Film Office Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ., Τμήμα Κινηματογράφου Α.Π.Θ.  και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσ/νίκης  και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και ώρες 10:00-14:00 στην αίθουσας «Μανόλης Αναγνωστάκης» (Πολλαπλών Χρήσεων) του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης, το  3ο επιμορφωτικό σεμινάριο -εργαστήριο  του Δικτύου για το σχολικό έτος 2023-24 με τίτλο «Από την ιδέα στην δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους». Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου- εργαστηρίου οι συμμετέχοντες  θα γνωρίσουν και ασκήθηκαν στη συγγραφή σεναρίου και σε βασικές αρχές κινηματογράφησης.

ΑΦΙΣΑ 2Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 2023.jpg

2η επιμορφωτική συνάντηση Δικτύου σχολικό έτος 2023-24

Το Περιφερειακό Δίκτυο Κινηματογραφική Εκπαίδευση της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Μουσείο κινηματογράφου Θεσ/νίκης (Δ/νση Φεστιβάλ Κινηματογράφου) και το Τμήμα Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργάνωσε την  2ο επιμορφωτική συνάντηση του Δικτύου για το σχολικό έτος 2023-24 με τίτλο  «Γνωριμία με τον Ελληνικό   Κινηματογράφο: α) Γνωριμία με το έργο του Θανάση Βέγγου β) Στάδια δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας» σχολικό έτος 2023-24 στο Μουσείου Κινηματογράφου (λιμάνι, Αποθήκη Α’ Θεσσαλονίκη)  στην Θεσσαλονίκη  την Παρασκευή 8/12/2023 και από τις 4:30μμ έως τις 7:00μμ.

Κατά την συνάντηση προηγηθηκε μία σύντομη παρουσίαση των  προγραμμάτων του Μουσείου Κινηματογράφου από τις κυρίες: Δελιδάκη Ειρήνη, Μουσειοπαιδαγωγός, Υπεύθυνη Σχεδιασμού και Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και Παπασωτήρη Μαρία, Υπεύθυνη Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια ολοκληρωθηκε η παρουσίαση του σκεπτικού της προτεινόμενης δράσης του δικτύου κατά το σχολικό έτος 2023-24 το οποίο έχει κηρυχθεί  ως έτος «ελληνικού́ κινηματογράφου» και παρουσιάστηκαν τα αρχικά στάδια δημιουργίας μικρού μήκους ταινίας από τον  παιδαγωγικά υπεύθυνο του Δικτύου Δημήτρη Παπαδόπουλο, Διδάκτωρ & Διδάσκων Τμήματος Κινηματογράφου Α.Π.Θ., Σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ.

1η επιμορφωτική συνάντηση Δικτύου σχολικό έτος 2023-24

Το Περιφερειακό Δίκτυο Κινηματογραφική Εκπαίδευση της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει για 7η χρονιά την δράση του και  κηρύσσει τη φετινή́ σχολική́ χρονιά́ ως έτος «ελληνικού́ κινηματογράφου» .

Στο πλαίσιο της φετινής δράσης του δικτύου εκπαιδευτικοί, παιδιά και νέοι θα έρθουν σε επαφή με το έργο του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου, με έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ηθοποιούς, τον Θανάση Βέγγο και με μία σχετικά άγνωστη περίοδο της πρώιμης ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής, την περίοδο του βωβού κινηματογράφου.

Αναλυτικά το σκεπτικό της φετινής δράσης του Δικτύου  παρουσιάστηκε στα μέλη του δικτύου κατά την πρώτη επιμορφωτική συνάντηση του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/11/2023 και ώρες 11:00 -14:00 στην αίθουσα του Νέου Συνεδριακού Κέντρου της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, 26ης Οκτωβρίου 64, στην περιοχή του Μύλου,  Θεσσαλονίκη .

 

Poster_Final_2 (1).jpeg
369691338_356789123593819_2965327652760738769_n.jpg
385525585_388380246852382_845085475678881660_n.jpg
IMG_20231118_123629.jpg

Πρόσκληση συμμετοχής στο Περιφερειακό δίκτυο Κινηματογραφική Εκπαίδευση το σχολικό έτος 2023-24

Το Περιφερειακό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» της Π.Δ. Ε Κεντρικής Μακεδονίας κηρύσσει τη φετινή σχολική χρονιά ως έτος «ελληνικού κινηματογράφου» και προσκαλεί εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων να δηλώσουν συμμετοχή στο δίκτυο. Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την on line φόρμα: https://forms.gle/YXMj3m2sVdhzJado6   μέχρι τις 6/11/2023. Επισημαίνεται ότι και τα παλιά μέλη που συμμετείχαν τις προηγούμενες χρονιές, καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα ώστε να επιβεβαιώσουν τη συνέχεια της συμμετοχής τους στο Δίκτυο. Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο και την εκπαιδευτική του πρόταση για τη φετινή χρονιά στο παρακάτω έγγραφο.

 

2ο Φεστιβάλ Μαθητικών ταινιών- 2023

Festival_Poster_Final_2.jpg

Το Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση», το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και η Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ., με την υποστήριξη των συνεργαζόμενων φορέων του Δικτύου, Διευθύνσεις Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, Πέλλας και Πιερίας, ΕΚΟΜΕ, Film Office Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μουσείο Κινηματογράφου Θεσ/νίκης (Δ/νση Φεστιβάλ Κινηματογράφου) διοργάνωσαν υβριδικό (δια ζώσης & διαδικτυακό) «Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών 2023» στις 12 Ιουνίου 2023 στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής (10ος όροφος) και στις 13 Ιουνίου 2023 στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. (Ικονίου 1, Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη) και ώρες 9:00-14:00.

Στο διήμερο προβλήθηκαν περισσότερες από 25 μαθητικές ταινίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν είτε στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του Δικτύου ΚΕ, είτε στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδαγωγικής του Κινηματογράφου» του Τμήματος Κινηματογράφου, είτε υπό την εποπτεία από ενθουσιωδών εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και παρουσιάσεις, συζητήσεις και αποτίμηση της φετινής θεματικής ("κάντο όπως") του Περιφερειακού Δικτύου Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης.

Το φεστιβάλ ήταν ανοικτό στο κοινό και στα μέλη της σχολικής κοινότητας. Συμμετείχαν και το παρακολούθησαν σχολεία, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές ευρύτερο δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά.

 

Το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Οι ταινίες του 2ου Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών

Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση για την Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία CINEDU

Artboard 1 copy.png

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σε συνεργασία με το Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» της Π. Δ. Ε. Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση για την Ψηφιακή Πλατφόρμα Κινηματογραφικών Ταινιών για τα Σχολεία CINEDU την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 18:00. 

Στη διαδικτυακή ενημερωτική συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.

Poster 2_11.jpeg

Επιμορφωτικό Σεμινάριο: «Εκπαιδευτική δράση ‘κάν΄ το όπως’: Ανάλυση ταινίας – παρουσίαση πλατφόρμας – δημιουργία κινηματογραφικού υλικού»

Το Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση»  διοργανώνει Εργαστηριακό σεμινάριο δύο συναντήσεων. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, ώρες 10:30-13:00. Η δεύτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε δια ζώσης το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, ώρες 09:30-13:30  στο 43ο Δ. Σ. Θεσσαλονίκης .

Κατά την πρώτη συνάντηση παρουσιάστηκε η κινηματογραφική εκπαιδευτική πλατφόρμα ντοκιμαντέρ next us καθώς και  μεθοδολογικά εργαλεία ανάλυσης ταινίας σε εκπαιδευτικό περιβάλλον. Το παράδειγμα αφορά το νεορεαλιστικό/ρεαλιστικό κινηματογραφικό κίνημα και μπορεί να εφαρμοστεί και σε ντοκιμαντέρ.Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνάντησης οι εκπαιδευτικοι ασχολήθηκαν με την ανάλυση ταινίας "ο Κλέφτης των ποδηλάτων" και στη συνέχεια επιχείρησαν να δημιουργήσουν κινηματογραφικό υλικό βασισμένοι στα ανάλυση που προηγήθηκε στις συναντήσεις (γύρισμα σκηνών με βάση την αρχή «κάν’ το όπως»).

Afisa_avli_5.jpeg

Δωρεάν προβολή της ταινίας «Στην αυλή του σχολείου» για εκπαιδευτικούς και γονείς

Το Μουσείο Κινηματογράφου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δικτύου, προσκαλούν εκπαιδευτικούς και γονείς στη δωρεάν προβολή της ταινίας «Στην αυλή του σχολείου», σε σκηνοθεσία της Λόρα Βάντελ.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο  28 Ιανουαρίου, στις 18.00, στην αίθουσα Σταύρος Τορνές (Αποθήκη 1, Λιμάνι), με ελεύθερη είσοδο (μηδενικό εισιτήριο από τα εκδοτήρια του Φεστιβάλ, την ημέρα της προβολής) για εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών-μαθητριών.

Μετά την ολοκλήρωση της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, γύρω από ζητήματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα, με κεντρική ομιλήτρια-συντονίστρια την κ. Άννα Μπίμπου, καθηγήτρια κλινικής ψυχολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής  Εκπαίδευσης, ΑΠΘ.

Afisa_final_2 (1).jpeg

«Επιμορφωτικό Eργαστήριο τεχνικές animation»

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το επιμορφωτικό εργαστήριο με τίτλο «τεχνικές animation», που διοργάνωσε το Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση»το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 10:00-13:30 στο 43ο Δ. Σ. Θεσ/νίκης, Προξένου Κορομηλά 25, Θεσσαλονίκη.

Συμμετείχαν μέλη του Δικτύου «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» το σχολικό έτος 2022-23. Παρουσιάστηκε η ιστορία της κινούμενης εικόνας και τεχνικές animation. Στο τέλος οι συμμετέχοντες/χουσες εκπαιδευτικοί αποπειράθηκαν να δημιουργήσουν τα πρώτα τους ταινιάκια.

3_12_22Poster.jpeg

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο: «Κάν΄το όπως… Κινηματογραφική Εκπαίδευση: Θεωρία και Προτάσεις Σχολικών Δράσεων»

Το Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» διοργάνωσε το 1ο επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο του Δικτύου για τα μέλη του δικτύου το σχολικό έτος 2022-23 με τίτλο «Κάν΄ το όπως…  Κινηματογραφική Εκπαίδευση: Θεωρία και Προτάσεις Σχολικών Δράσεων» το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 18:00-20:30.

Κατά το σεμινάριο αρχικά προτάθηκε πλαίσιο λειτουργίας σχολικών κινηματογραφικών λεσχών καθώς και εκπαιδευτικές κινηματογραφικές πλατφόρμες που παρέχουν εκπαιδευτικούς οδηγούς και ταινίες. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν συνοπτικά οι αρχές της Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης και η βασική προτεινόμενη δράση του Δικτύου στα σχολεία το σχολικό έτος 2022-23.

_afisa_telikh.jpg

Ημερίδα

«Κινηματογράφος στην εκπαίδευση. Εμπειρίες, δυνατότητες, προκλήσεις. Προς μία Παιδαγωγική του Κινηματογράφου»

Το Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» σε συνεργασία με το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και με την υποστήριξη των συνεργαζόμενων φορέων του Δικτύου, Παιδαγωγική Σχολή Α.Π.Θ., Φεστιβάλ Κινηματογράφου(Μουσείο Κινηματογράφου), Film Office Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ΕΚΟΜΕ διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο: «Κινηματογράφος στην εκπαίδευση. Εμπειρίες, δυνατότητες, προκλήσεις. Προς μία Παιδαγωγική του Κινηματογράφου» στις 31 Οκτωβρίου 2022 , ώρες 17.30 – 21:00 στην αίθουσα προβολών του Τμήματος Κινηματογράφου Α.Π.Θ.

Κατά την ημερίδα κατατέθηκαν και να συζητήθηκαν οι εμπειρίες της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και φοιτητικής κοινότητας από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα κινηματογραφικής εκπαίδευσης στα σχολεία και ενημερώθηκαν οι εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί και φοιτητές για τις σχεδιαζόμενες δράσεις  του Τμήματος Κινηματογράφου καθώς και του Δικτύου Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης.

Πρόσκληση συμμετοχής στο Θεματικό Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» , σχολικό έτος 2022-23

Το Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» προτίθεται να  υποβληθεί  για έγκριση ως Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας το σχολικό έτος 2022-23 συμπεριλαμβάνοντας εκπαιδευτικούς και σχολεία από διάφορους νομούς της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας.

Καλούνται οι  εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Δίκτυο το σχολικό έτος 2022-23 και ανήκουν σε σχολεία της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στις παρακάτω φόρμες:

  • Τα παλιά μέλη τους δικτύου υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Δίκτυο μέσω του παρακάτω συνδέσμου:  https://forms.gle/mwrKSUbh5CNwE8Qz5

  • Τα νέα μέλη του δικτύου υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο Δίκτυο μέσω του παρακάτω συνδέσμου:  https://forms.gle/AJyiNFYDBbK9BZ2h7

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

afisa2.jpeg

Διαδικτυακό Φεστιβάλ

Μαθητικών Ταινιών & Δράσεων Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης 

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακό Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών & Δράσεων Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης. 

Τα σχολεία του Δικτύου παρουσίασαν ταινίες που δημιουργήθηκαν και δράσεις Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης που υλοποιήθηκαν στα σχολεία της Διεύθυνσης Π. Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης το σχολικό έτος 2021-22.

Μοντάζ.jpeg

Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Αρχές μοντάζ κινηματογράφου και επίδειξη χρήσης open source προγράμματος μη γραμμικού μοντάζ» 

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Αρχές μοντάζ κινηματογράφου και επίδειξη χρήσης open source προγράμματος μη γραμμικού μοντάζ». 

Στο σεμινάριο αρχικά παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές μοντάζ και πραγματοποιήθηκε επίδειξη open source προγράμματος  μη γραμμικού μοντάζ.  

Εισηγητής ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής κ. Ιωάννης Κολαξίζης του Τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Copy of Movie Night - Made with PosterMyWall (1).jpeg

Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Ο Χαρακτήρας στον Κινηματογράφο»

Το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:  "Ο Χαρακτήρας στον Κινηματογράφο".

Ως θεατές μιας ταινίας βλέπουμε τον τρόπο που κινούνται, μιλούν, συμπεριφέρονται και αντιδρούν οι κινηματογραφικοί χαρακτήρες. Τους παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα για δύο ώρες ή και για μερικά λεπτά μόνο. Κι όμως, έχουν τον τρόπο να εντυπώνονται αιώνια στη μνήμη μας και να αποτελούν σημεία αναφοράς. Πώς το καταφέρνουν; Ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα μυστικά για τη σκιαγράφησή τους; Η θεωρία του σεναρίου, τα φιλμικά παραδείγματα και οι συμβουλές διάσημων αφηγητών αποτέλεσαν οδηγούς και αφορμές έμπνευσης για αλληλεπίδραση και δημιουργία σε μια επιμορφωτική συνάντηση που φιλοδοξεί… να δείξει χαρακτήρα!

αφισα 25_2_νεορεαλσμός.jpeg

Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Μιλάμε για τον κινηματογράφο με τον κινηματογράφο» Μέρος 2ο

Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:30  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: "Μιλάμε για τον κινηματογράφο με τον κινηματογράφο» Μέρος 2ο."

Στο σεμινάριο  παρουσιαστηκαν τα παρακάτω:

1. Ρυθμιστικό πλαίσιο θέασης. Εκπαιδευτικές ταινίες - Ταινίες για παιδιά/νέους - ταινίες από παιδιά/νέους - ταινίες με παιδιά/νέους.

2. Ένα παράδειγμα νεορεαλιστικής κινηματογραφικής αφήγησης.

Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Κινηματογραφική Ανάλυση ταινιών- Μιλάμε για τον κινηματογράφο με τον κινηματογράφο» Μέρος 1ο

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Κινηματογραφική Ανάλυση ταινιών- Μιλάμε για τον κινηματογράφο με τον κινηματογράφο». 

Στο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε ανάλυση και συζήτηση ταινιών μικρού μήκους. Στο διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο συμμετείχαν ενεργά μέλη του Δικτύου «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» το φετινό σχολικό έτος 2021-22.

εκπαιδευτική 12_2_22.jpg

Κανάλι της Βουλής

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Το κανάλι της Βουλής στη ζώνη της εκπαιδευτικής τηλεόρασης προβάλει ταινίες του Δικτύου Κινηματογραφικής Εκπαίδευσής της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν.Θεσ/νίκης. Tο δεύτερο μέρος προβλήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2022 στις 10:00-11:00 π.μ.. Το πρώτο μέρος προβολών πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2021 .

Afisa 15.jpeg

Διαδικτυακό Επιμορφωτικό Σεμινάριο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση:

Από την θεωρία στην πράξη»

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: Κινηματογραφική Εκπαίδευση: Από την θεωρία στην πράξη». 

Στο σεμινάριο θα συζητήθηκε το πλαίσιο εφαρμογής της Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης με βάση σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις. Αρχικά εκπαιδευτικοί, μέλη του Δικτύου «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από την ενασχόλησή τους με την Κινηματογραφική Εκπαίδευση στα σχολεία τους. Την εισήγηση του θεωρητικού μέρους πραγματοποίησε ο διδάκτωρ του Τμήματος Κινηματογράφου Δημήτρης Παπαδόπουλος

cinevalitsa_800.jpg

Ξενάγηση στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Δ/ΝΣΗ ΦΚΘ)

& επιμορφωτική παρουσίαση της μουσειοσκευής ΣΙΝΕ-ΒΑΛΙΤΣΑΣ

Την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 στο Μουσείο Κινηματογράφου, στις 16:30-19:00 εκπαιδευτικοί θα ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου κινηματογράφου και θα συμμετέχουν σε επιμορφωτική παρουσίαση της μουσειοσκευής ΣΙΝΕ-ΒΑΛΙΤΣΑΣ του Μουσείου Κινηματογράφου .

Copy of Movie Night Flyer Final 4.jpeg

Κανάλι της Βουλής

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Το κανάλι της Βουλής στη ζώνη της εκπαιδευτικής τηλεόρασης προβάλει ταινίες του Δικτύου Κινηματογραφικής Εκπαίδευσής της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν.Θεσ/νίκης. Το πρώτο μέρος προβολών πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2021 στις 10:00-11:00 π.μ. και το δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2022.

Επιμορφώσεις

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Δράσεις & Ταινίες σχολείων
Μαθητικές ταινίες

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Παλαιότερες Δράσεις

αφισα2021 παρουσιαση.png
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ παρουσιασεων2021.png

Διαδικτυακή Εκδήλωση παρουσιάσεις Προγραμμάτων "Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης"

Την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 10:00 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας webex στην οποία παρουσιάστηκαν προγράμματα «Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης" που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Δικτύου «Κινηματογραφικής Εκπαίδευσης» της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης, αλλά και σε συνεργασία με  το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Διαδικτυακή Επιμορφωτική Συνάντηση  «Η ταινία ‘Το αγόρι και ο κόσμος’: προτάσεις εκπαιδευτικής αξιοποίησης

Agori kosmos 11.4.PNG

Το Δίκτυο «Κινηματογραφική Εκπαίδευση» της Διεύθυνσης Π.Ε. Αν. Θεσ/νίκης, με την υποστήριξη των συνεργαζόμενων φορέων του Δικτύου και σε συνεργασία με το Νεανικό Πλάνο, διοργάνωσαν διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Η ταινία ‘Το αγόρι και ο κόσμος’: προτάσεις εκπαιδευτικής αξιοποίησης», την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 19:30.

bottom of page